Skip to Content

Varkenshaas recepten

De varkenshaas is een heerlijk stuk vlees om van te genieten tijdens het kerstdiner. Het is mals en sappig, en je kunt het op allerlei manieren klaarmaken. In dit artikel leer je hoe je de perfecte varkenshaas kunt bereiden.

Perfect varkenshaas bereiden is een kunst. Je moet weten wanneer je het vlees moet aanbraden, wanneer je het moet bakken en hoe je het moet temperen. In dit artikel leer je hoe je de perfecte varkenshaas maakt.

Varkenshaas bereiden

Varkenshaas is een zeer gevoelige maaltijd, dus het is belangrijk dat je weet hoe je het moet bereiden. Als je het vlees te snel bereidt, kan het taai en droog worden.

Voor het bereiden van varkenshaas heb je vlees nodig maar ook; laurier, tijm, olijfolie, boter, sjalotten, witte wijn, dragonazijn en bruine suiker. Als je dit hebt, kun je beginnen met koken!

Om ervoor te zorgen dat je varkenshaas mals en sappig blijft, is het belangrijk dat je het vlees aanbraden voor je het gaat bakken. Het aanbraden zorgt ervoor dat het vlees mals blijft en dat er een mooie korst ontstaat. Wanneer je het vlees gaat aanbakken, is het belangrijk dat je de temperatuur in de gaten houdt. Het vlees moet ongeveer 3 minuten aan iedere kant aanbraden.

Wanneer het vlees klaar is, laat het dan rusten voor een aantal minuten, zodat het vlees mals blijft.

Varkenshaas recept

Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner - Kerstliefde.nl

Ingrediënten:

  • varkenshaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel bloem
  • 1 kopje groentenbouillon
  • 2 eetlepels wijn
  • 1/4 theelepel tijm
  • 1/4 theelepel rozemarijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie en boter in een pan.
  2. Voeg de ui toe en bak de ui glazig.
  3. Voeg de bloem toe en roer goed door zodat er een egaal mengsel ontstaat.
  4. Voeg bouillon, wijn, tijm, rozemarijn, peper en zout toe en breng het op smaak.
  5. Leg het vlees in de pan en laat het vlees gaar sudderen in de saus.

Varkenshaas recept

Ingrediënten

  • 1 varkenshaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout & peper
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/4 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 kopje wijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op graden.
  2. Mix de kruiden en specerijen in een kommetje en bestrooi het vlees daarmee.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees aan beide kanten tot het goudbruin is.
  4. Voeg knoflook toe en bak het nog 1 minuut.
  5. Voeg de wijn en het citroensap toe en breng het op smaak met peper en zout.
  6. Leg het vlees in een ovenschaal en schenk de braadjus erover. Bak het vlees in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  7. Serveer het vlees

Varkenshaas recept

Ingrediënten:

  • varkenshaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/4 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • zout & peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor graden.
  2. Mix alle kruiden en specerijen in een kommetje.
  3. Bestrooi het vlees met het kruidenmengsel.4
  4. Bak het vlees in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot het gaar is.
  5. Laat het vlees rusten voor je het aansnijdt.
  6. Serveer het vlees met een salade of groente.

Bijgerechten

Serveer de varkenshaas met diverse groenten. Een mooie salade of gekookte groenten zijn de perfecte bijgerechten bij dit gerecht. Net als hasselback aardappelen, aardappelgratin of rijst.

Variaties op klassieke varkenshaas recept

Gebraden varkenshaas

Varkenshaas met groene kruidensaus

Varkenshaas met jagersaus

Met honing geglaceerde varkenshaas omwikkeld met spek

Gezoete varkenshaas met sojasaus

Varkenshaas met cranberrysaus

Romige varkenshaas in cognacsaus

Varkenshaas in romige Ierse whiskey saus

Varkenshaas met champignonsaus uit de oven

Varkenshaasmedaillons in boerenham met curryroomsaus

Varkenshaas met champignons uit de oven

Varkenshaas met paddenstoelen en mosterd

Varkenshaas met bramen

Varkenshaas saltimbocca met parmaham

Italiaanse varkenshaas met mozarella en parmaham

Varkenshaas met korstje van pistachenoten

Gevulde varkenshaas met brie en spek

Gevulde varkenshaas met spek, brie, gepofte knoflook en tomaat

Gevulde varkenshaas in kersen-krieksaus

Gevulde Italiaanse varkenshaas

Mediterraans gevulde varkenshaas

Varkenshaas souvlaki

Yakitori; Oosterse varkenshaasspiesjes

Varkenshaasje van de BBQ

Oosterse varkenshaas uit de slowcooker

Varkenshaas in bladerdeeg

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *