Skip to Content

Recept; Kerstbroodwentelteefjes

Recept; Kerstbroodwentelteefjes

Om alvast in de sfeer te komen heb ik een speciaal recept voor jullie wat je hier natuurlijk ook kan proeven; namelijk kerst wentelteefjes naar recept van de AH.

De kerststol werd vermoedelijk al rond 1500 verkocht op de markt in het Duitse Dresden als “Christbrote Uff Weinachten” en is nu bij Albert Heijn het meest online verkochte product tijdens Kerst. Een echte kerstklassieker dus! Weet je hoe je een echte kerststol herkent? Kijk dan naar het ‘oor’.

De bakker slaat het deeg handmatig over de amandelspijs heen, waardoor tijdens het bakken het oor ontstaat. Aan dit oor herken je de handgevouwen stol en weet je zeker dat deze met de hand is bereid.

En heb je nog wat over van de stol na de kerstdagen? Gooi deze dan niet weg, maar maak er heerlijke kerstbroodwentelteefjes van, perfect voor het ontbijt op Derde Kerstdag!

Wat heb je nodig om wentelteefjes te maken?

 • 1 ei
 • 100 ml melk
 • 1 tl gemalen kaneel
 • 4 sneetjes kerstbrood
 • 30 g boter
 • ½ el poedersuiker

Bereiding

 1. Klop het ei samen met de melk en kaneel los in een diep bord. Wentel de sneetjes kerstbrood door het eimengsel.
 2. Verhit 15 g boter in een koekenpan. Bak 2 sneetjes in 3 min. goudbruin. Keer halverwege. Herhaal deze stap voor de rest van de sneetjes.
 3. Bestrooi de wentelteefjes met de poedersuiker.

TIP: Fruit over? Deze kerstwentelteefjes matchen goed met allerlei fruitsoorten zoals banaan, aardbei, bramen of
mandarijnpartjes.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Betsy Kampman schreef:

  Leuke actie.. Zou heel graag met dochter Silke komen. Leuke ideeën opdoen voor kerst. Een mooi mama /dochter momentje.

 2. Silke Broek schreef:

  Libelle zomerweek ging niet door, Margriet Winterfair niet, HHB ws ook niet… laatste hoop hier op gevestigd!! Zou gaaf zijn, voor mij en mn mams! 😀

 3. Monique schreef:

  Ik zou graag samen met mijn man hier naar toe willen gaan,samen 1 dagje weg en heerlijk genieten. Ik weet zeker dat mijn man het net zo leuk zal vinden als ik. Samen alvast in de kerststemming komen en inspiratie en tips/recepten op doen voor de feestdagen

 4. alex schreef:

  Ik hoop dat ik nog kan mee doen aan deze geweldige actie van jullie. Ik zou graag samen met mijn vrouw hier naartoe willen gaan, even tijd voor ons zelf en alvast inspiratie op te doen voor de feestdagen. Ik weet zeker dat mijn vrouw dit 1 geweldig uitje en dagje weg vindt om samen te genieten, ze verwacht zoiets niet van mij dus zou super zijn om haar er mee te verrassen.

 5. Marissa stark schreef:

  Lijkt mij erg leuk om met mijn zus heen te gaan en inspiratie op te doen

 6. Wendy v V schreef:

  Wil daar graag heen met mijn moeder. Lijkt me erg leuk.

 7. Esmée schreef:

  Gave winactie! Als ik aan kerst denk dan denk ik aan samenzijn en aan de mensen die je lief hebt blij maken! Dat is ook de reden dat ik mijn moeder zou willen verrassen! Ze roept al een tijd dat ze naar een kerstmarkt / kerstfestival wil dus dit zou perfect zijn! Laat de gezelligheid en het eten maar komen! 😉

 8. Esther Greefhorst schreef:

  Een perfect uitje met mijn schoonmoeder en tieners.