Skip to Content

Pavlova: het ultieme recept voor een feestelijke verwennerij!

Wie kent het niet? De heerlijke, zoete en romige pavlova. Deze tongstrelende verwennerij is een echte classic die op vele feestjes en bijzondere gelegenheden wordt geserveerd. Het is eigenlijk een simpel recept, maar dat maakt het niet minder lastig om het goed te bereiden. In dit artikel geven we je het ultieme recept voor pavlova, zodat je thuis ook een heerlijke verwennerij kunt maken!

Pavlova recept voor 4-6 personen

De lekkerste kerstdiner desserts om je vingers bij af te likken! - Kerstliefde.nl

Er is tenslotte niets dat zo lekker is als een zelfgemaakte pavlova met vers fruit en slagroom. Helaas is het niet altijd even makkelijk om een perfecte pavlova te maken. Een klassieke Pavlova is gemaakt van grenadine en rozenwater en room en is daarmee het ultieme recept voor een feestelijke verwennerij!

Bestrooi de Pavlova met poedersuiker en serveer met verse aardbeien en slagroom. Een goede pavlova is namelijk niet alleen heerlijk romig en zacht van smaak, maar ook nog eens een feestje om naar te kijken.

Ingrediënten Pavlova

De pavlova taart

  • 4 eiwitten
  • 250 gram suiker
  • 1 theelepel wijnsteenazijn
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel zout

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de garnering:

  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel aardbeienjam

Bereidingswijze Pavlova

Pavlova: het ultieme recept voor een feestelijke verwennerij!
  1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
  2. Doe de eiwitten in een kom en klop ze met een mixer tot ze stijve pieken vormen.
  3. Voeg dan geleidelijk de suiker toe en klop totdat het een gladde massa is.
  4. Voeg vervolgens de wijnsteenazijn, vanille-extract en zout toe en klop alles nog even door.
  5. Doe het eiwit-suikermengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit 4 cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat of een grote krans.
  6. Bak de pavlova’s in het midden van de oven gedurende 90 minuten. En laat ze vervolgens helemaal afkoelen.
  7. Klop ondertussen de slagroom met de mascarpone, suiker en vanille-extract tot er stijve pieken ontstaan.
  8. Spuit de slagroomvulling op elke pavlova en garneer met aardbeien en aardbeienjam.

Laat je verrassen door de heerlijke smaakcombinatie van de zoete pavlova, de romige slagroomvulling en de frisse aardbeien. Dit recept is echt een feest voor je smaakpapillen en zeker een aanrader om eens te proberen!

IJspavlova

Pavlova: het ultieme recept voor een feestelijke verwennerij! - Kerstliefde.nl

Een alternatief op de pavlova in kerstkrans vorm is de ’taart’ met laagjes. Het recept is min of meer hetzelfde, met daartussen bolletjes ijs of andere ingrediënten zodat je een laagjestaart krijgt.

Meer varianten vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *