Skip to Content

Originele kerstcadeautjes voor onder de boom

Originele kerstcadeautjes voor onder de boom

We hebben Sinterklaas gehad en gaan nu richting de kerst; voor veel gezinnen betekent dit wederom een cadeautjesfeest. Maar wat zijn dan nog leuke en originele kerstcadeautjes om te geven (of krijgen)?

Zeker voor volwassenen is dat soms een uitdaging, omdat ze vaak veel al hebben of het gewoon lastig is om te bedenken wat voor iemand leuk is? Of super handig ter voorbereiding op de kerst? In de Blogbox die ik ontving van pr-bureau RVG zaten een aantal leuke ideeën die ik graag met jullie wil delen!

Het leukste uitje

Zelf ben ik groot voorstander van het idee dat een cadeautje niet altijd iets fysieks hoeft te zijn, een unieke ervaring of gezellig momentje samen kan ook heel waardevol zijn. Dan is de cadeaukaart voor het leukste uitje van Surprise factory een absolute aanrader.

Met deze gepersonaliseerde cadeaubon (al dan niet in kerstverpakking) kan de ontvanger zelf kiezen tussen alle leuke uitjes en ervaringen; denk bijvoorbeeld aan een diner in de Euromast, off-road rijden, een dagtour naar Parijs en nog veel meer! Zo weet je zeker dat de ontvanger iets kan kiezen of doen wat hij of zij ook echt leuk vindt. Je kan zelf de hoogte van de cadeaukaart bepalen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Belevenis cadeau tips; leuk om te geven en te krijgen

Mix & match sieraden

Veel vrouwen maak je blij met sieraden, alleen is het een uitdaging om ze ook in de juiste maat te kopen. Gelukkig is daar een oplossing voor; namelijk sieraden die je op maat kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan de Twisted-collectie met een Twisted Circkle-ketting met een Cilinder-steentje en de Twisted Tammy-ring met een stervormig steentje.

Het idee hiervan is dat de sieraden en steentjes onderling met elkaar te combineren zijn en te wisselen. Zo hoef je niet iedere keer een nieuw sieraad aan te schaffen, maar met een nieuw steentje heb je toch weer een heel nieuwe uitstraling.

Met de kortingscode WINTERBLOG15 krijg je 15% korting, meer informatie vind je hier.

Quiz puzzels

Mis je tijdens de avond lockdown de pubquizen en wil je toch jezelf blijven uitdagen? Of op zoek naar een cadeau voor iemand die graag meedoet met dat soort activiteiten? Dan is de Denksport versie Quiz-puzzels een absolute aanrader. Dit is een boek met een nieuw soort puzzels bedacht door de cabaretier Tex de Wit die bekend is geworden door Zondag met Lubach en wetenschapper Thomas Swierts die de vragen bedenkt voor de Slimste Mens. In het boek vind je een combinatie van pubquizvragen maar ook uitdagende puzzels. Er zijn in totaal vijf varianten zoals het Fototrio en de Connectiekraker.

Meer informatie vind je hier.

Thnx tags

Ken je iemand die regelmatig dingen kwijtraakt of laat liggen? Dan zijn de thnx-tags een aanrader. Deze tags zijn voorzien van een unieke qr-code die je hangt aan je dierbare spullen. Dit kan gaan om een sticker, maar ook een metalen ringetje of een armband voor je kind. Ideaal dus voor op je telefoon, portemonnee, fototoestel of bijvoorbeeld je koffer.

Op het moment dat je het dan ergens laat liggen of verliest kan de eerlijke vinder de qr-code scannen zodat jij snel en eenvoudig je spullen weer terug kan ontvangen. Ze gaan er namelijk van uit dat de wereld vol zit met eerlijke vinders.

Met de kortingscode LA20 krijg je 20% korting. Meer informatie vind je hier.

Smart home producten

In steeds meer gezinnen vind je de Google Home, of Alexa en vind je smarthomeproducten terug. Van de tv tot en met lichten of zelfs gordijnen die je met je stem kan bedienen. Wij hebben vorig jaar een begin gemaakt door de lampen te vervangen door smartproducten, maar je kan er nog veel meer mee. Daarom was ik ook heel blij met de aanvulling van de Qnect-apparaten.

Zeker met de kerst voor de deur ben ik hier erg blij mee. Was je voorheen altijd moeilijk aan het doen om de lichtjes aan te doen, waarvan je de stopcontact achter of onder de boom verstopt zodat hij uit het zicht zit maar je er vervolgens nauwelijks meer bij kan. Door ze aan te sluiten met een smartstekker kun je ze heel eenvoudig met een stembericht of vanaf je telefoon bedienen. Of instellen met een timer.

Natuurlijk heb je kerstverlichting die ook voorzien is van een timer of afstandsbediening (die je dan weer kwijtraakt), maar dat is vaak wel iets duurder en nu kun je alles aansluiten op een stekkerdoos die je in de smartstekker steekt en zo kan bedienen. We hebben er één buiten voor de buitenverlichting en één bij de kerstboom zelf.

Bij het keukenraam hebben we ook een led-strip liggen die het raam in het donker extra sfeer geeft. Je kan hierbij kiezen uit verschillende kleuren of effecten, waaronder zelfs een kersteffect met rood, groen en blauw.

Meer informatie vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *