Skip to Content

Netflix kerstfilm 2021; nieuwe titels

Netflix kerstfilm 2021; nieuwe titels

Niet alleen de pepernoten liggen weer in de winkel; ook de eerste nieuwe kerstfilms verschijnen weer op Netflix! Heerlijk voor een avondje lekker relaxed op de bank. De meeste verhalen zijn niet heel erg ingewikkeld en het einde is over het algemeen al zeer voorspelbaar na de eerste vijf minuten.

Het loopt goed af met de hoofdrolspelers die elkaar hebben gevonden en een happily ever after beleven. Maar zeker nu de dagen korter worden en het buiten nat en donker is, zorgen deze feelgoodfilms in een kerstsfeer voor heerlijk vermaak zonder dat je veel hoeft na te denken.

Kerstfilms Netflix 2021

De eerste nieuwe kerstfilms zijn al op Netflix te vinden, maar ook de komende tijd komen er nog regelmatig nieuwe titels bij. Van nieuwe en wat onbekendere films tot een vervolg op populairdere eerste series. Ook de trend van musical achtige kerstfilms waarin gezongen en gedanst wordt zet dit jaar door.

A Cinderella Story; Christmas Wish

Het bekende Cinderella verhaal maar dan met een kerstsausje. Kat Decker is een meisje dat ervan droomt om een singer-songwriter te worden. Ze is echter een zingende elf in Santaland, zodat zij haar rekeningen kan betalen. Ze valt voor Nick de knappe nieuwe kerstman, maar haar familie bedreigt nu haar geluk. Ze hebben zich namelijk gerealiseerd dat Kat is uitgenodigd voor het Wintergarden Christmas Gala en daar willen ze maar wat graag een stokje voor steken.

A California Christmas

Joseph Van Aston is een knappe erfgenaam en een echte rokkenjager. Op een dag vraagt zijn moeder, die een groot bedrijf runt om naar een boerderij te gaan om de mensen te overtuigen aan hen te verkopen. Joseph gaat naar de ranch in de hoop met zijn charme de eigenares te verleiden om te verkopen, maar als hij daar aan komt wordt hij verward met de nieuwe knecht Manny en helpt hij al meteen een kalf ter wereld.

Hij beseft dat geld niet belangrijk is voor Callie en gooit het over een andere boeg. Als Manny blijft hij op de ranch werken om zo het vertrouwen van Callie te winnen zodat hij haar kan overtuigen te verkopen. Maar hij hield er geen rekening mee dat hij ook verliefd zou worden op haar.

Happiest Season

Al in Juni verscheen deze film op Netflix, geen Netflix Original-film, maar wel één van de grote kijkcijferkanonnen van 2020 met onder andere Kristen Stewart en Mackenzie Davis in de cast. De film gaat over een jonge vrouw die haar vriendin ten huwelijk wil vragen tijdens Kerst, maar erachter komt dat ze nog niet uit de kast is gekomen bij haar ouders.

Father Christmas is Back (november)

Het verhaal draait om Caroline Christmas (Nathalie Cox). Zij is een zenuwachtige controlefreak die niets liever wil dan een perfecte kerst met haar zussen op haar uitbundige landhuis om te boeten voor het feit dat hun vader het gezin op 25 december vele jaren geleden in de steek heeft gelaten. Als op kerstavond hun vader opeens met zijn nieuwe vriendin voor de deur staat, ontstaat er chaos. Door een reeks misverstanden en ongelukken ontdekt Caroline een lang begraven familiegeheim. Kan de familie toch nog samen Kerstmis vieren?

The Princess Switch 3 (november)

Koninklijke kerstfilms doen het ook altijd erg goed; na de drie delen van A Christmas Prince verschijnt dit jaar ook het derde vervolg op de populaire The Princess Switch en The Princess Switched again. Hierin speelt Vanessa Hughens een dubbelrol als de Amerikaanse bakker die als dubbelganger ruilt met de plek van de prinses van Montenara. In deel 2 kwam daar ook nog de rol van Lady Fiona bij.

In The Princess Switch 3 roepen koningin Margaret en prinses Stacy de hulp in van Margarets nicht Fiona wanneer er een onbetaalbaar relikwie wordt gestolen. Ze werken samen met een man uit haar verleden om het relikwie terug te brengen. Met romantiek en een zeer onverwachte verwisseling als resultaat.

A Boy Called Christmas (november)

Dit is een van de grootste kerstfilms van dit jaar. Voor de film A Boy Called Christmas is een cast samengesteld met veel bekende namen zoals Michiel Huisman. Maggie Smith (Harry Potter, Downton Abbey), Toby Jones (The Hunger Games), Sally hawkins (The Shape of Water), Jim Broadbent (Harry Potter, Game of Thrones) en Kristen wiig (Wonder Woman) een rol spelen.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Matt Haig uit 2015. Het is het eerste boek uit een vijfdelige reeks. De film is gebaseerd op het eerste deel uit deze reeks. In deze film volgen we Nikolas die in het besneeuwde Noorden op zoek gaat naar zijn vader. De vader van Nikolas probeert namelijk de stad van de elven, Elfheim, te ontdekken.

Robin Robin (24 november 2021)

De bedenkers van Shaun het Schaap zijn voor Netflix aan de slag gegaan met een gloednieuwe stop-motion-film. Het ei van Robin (roodborstje) komt bij toeval terecht op een vuilnisbelt en ze wordt daar opgevoed door een lieve muizenfamilie. Maar hoe groter ze wordt, hoe duidelijker de verschillen tussen Robin en de muizen worden. Robin het roodborstje doet er alles aan om te bewijzen dat ze een goede muis kan zijn, maar uiteindelijk ontdekt ze wie ze echt is. De special is een kerstspecial, vandaar dat deze pas in november op de streamingdienst verschijnt.

A Mil Kilométros de la Navidad (december 2021)

Niet alleen Engelstalige kerstfilms worden dit jaar toegevoegd. Ook deze Spaanse romantische komedie verschijnt dit najaar op Netflix. De film gaat over een man die aanvankelijk niets van het kerstfeest moet hebben. Dit feest is niet aan hem besteed. Toch krijgt het kerstgevoel hem uiteindelijk te pakken.

Single All the Way (december 2021)

Een kerstfilm met een LHBTIQ+ karakter. Peter (Michael Urie) is eeuwige vrijgezel en is de bemoeienis van zijn familie helemaal beu. Daarom overtuigd hij zijn beste vriend Nick (Philemon Chambers) om met hem mee te gaan naar zijn ouders en te doen dat ze een relatie hebben. Dan plant zijn moeder (Kathy Najimy) een blind date met haar knappe trainer James en loopt Peters plan helemaal mis.

Love Hard (december 2021)

Het thema voor deze film is de MTV-show Catfish. In deze film speelt niemand minder dan Nina Dobrev (The Vampire Diaries) de hoofdrol. Ook is Harry Shum Jr. (Shadowhunters, Glee) te zien in deze film. Natalie is een hopeloos romantische, maar eeuwig vrijgezelle LA-journalist. Ze denkt dat het beter gaat als ze een dromerige man van de oostkust, Tag, naar rechts swipet. Ze neemt een sprong in het diepe en springt op een vlucht om haar crush te verrassen voor de feestdagen, maar ontdekt dat ze is gecatfished door Tag’s jeugdvriend die even ongelukkig is in de liefde, Josh.

Christmas Flow

Naast een Spaanstalige film staat er dit jaar ook een Franse kerstserie opde planning. De hoofdrollen zijn voor de acteurs Shirine Boutella en Tayc die een rapper en journalist spelen. Ze ontmoeten elkaar aan de andere kant van de wereld waarna er natuurlijk kerstmagie plaatsvindt.

Shaun the Sheep: The Flight Before Christmas (december 2021)

Dit jaar komt er een speciale half uur durende kerstspecial ‘The Flight before Christmas’ van Shaun het schaap op Netflix. Shauns seizoensopwinding slaat om in ontzetting wanneer een inval op een boerderij om grotere kousen voor de kudde te bemachtigen er per ongeluk toe leidt dat Timmy vermist wordt. Kan Shaun Timmy terugkrijgen voordat hij het cadeau van iemand anders wordt?

A Castle for Christmas (datum onbekend)

A Castle for Christmas is een romcom waarin Brooke Shields (Jane the Virgin) en Cary Elwes (The Princess Bride, Stranger Things) de hoofdrollen gaan vertolken. De bekende Amerikaanse schrijver Sophie reist naar Schotland. Daar vindt ze een kasteel dat ze wil kopen van de prikkelbare eigenaar, een Schotse graaf genaamd Myles, die het niet graag verkoopt aan een buitenlander

De Familie Claus 2 (datum onbekend)

En ook een vervolg op de Nederlandstalige kerstfilm Familie Claus krijgt een vervolg. Ook dit jaar zien we de acteurs Jan Decleir, Mo Bakker, Josje Huisman, Eva van der Gucht, Stefaan Degand en Sien Eggers terugkeren. Jules Claus heeft kerst weer helemaal omarmd en zijn rol als toekomstige Kerstman is daarmee verzekerd. Vol goede moed gaan opa Noël en Jules met z’n tweetjes aan de slag. De drukste periode van het jaar staat namelijk weer voor de deur. In het begin loopt alles op wieltjes, totdat Jules een brief in handen krijgt met daarin een bijzondere vraag…

Titel Onbekend

Tot slot maakte de streamingdienst een tijdje geleden bekend dat Lindsay Lohan terug zou keren als actrice voor een kerstfilm, al houden ze de rest zoals de titel en de verschijningsdatum nog geheim. Het enige dat in mei op Twitter bekend werd gemaakt; “Lindsay Lohan speelt een recent verloofd én verwende hotel-erfgename die onder hoede wordt genomen van een knappe, lodge-eigenaar en zijn dochter nadat ze geheugenverlies heeft opgelopen bij een skiongeluk”.

Andere kerstfilms op Netflix 2021

 • A Christmas Prince
 • A Christmas Prince; The Royal Wedding
 • A Christmas Prince; The Royal Baby
 • A Cinderella Story; Christmas Wish
 • Christmas Inheritance
 • Christmas Wedding Planner
 • Christmas with a view
 • Four Christmasses
 • Holidate
 • Holiday in the Wild
 • Let it snow
 • Love actually
 • Midnight at Magnolia
 • Operation Christmas Drop
 • Sex and the City; The Movie
 • The Holiday
 • The Holiday Calendar
 • The Knight before Christmas
 • The Princess Switch
 • The Princess Switch; Switched again
 • Us and Them

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *