Skip to Content

Lumineuze Nachten Kasteel de Haar

Lumineuze Nachten Kasteel de Haar

In de kerstvakantie, van 17 december t/m 9 januari, vindt voor de eerste keer in Nederland een bijzonder evenement plaats bij Kasteel De Haar: De Lumineuze Nachten van Kasteel De Haar. Het sprookjeskasteel komt tijdens de kerstvakantie op magische wijze tot leven. ‘De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar’ is een spectaculair en uniek winterevenement voor jong en oud. Bewegende torens, pratende bomen? Je houdt je adem in en kijkt je ogen uit…

Kasteel de Haar

Tijdens een circa 2 kilometer lange wandeling rond het kasteel worden bezoekers meegenomen in een fascinerende vertelling met indrukwekkende projecties. Ook zie je hoe Kasteel De Haar ooit door brand werd verwoest en herrees als grootste kasteel van Nederland, compleet met een prachtig landgoed.

Hoe komt deze productie tot stand?

‘De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar’ wordt geproduceerd door Urban Mapping uit België. Deze createurs bieden als geen ander indrukwekkende architecturale mapping-projecten, zoals lichtshows, sfeercreatie, audiovisuele stadswandelingen en festivals in vele landen.

Voor de realisatie van dit project in Haarzuilens (Utrecht) maakt Urban Mapping gebruik van een vloot van meer dan honderd geklimatiseerde projectoren die elk via een centrale server aangestuurd worden. Met deze techniek kan het complete kasteel in een avondvullende en sprookjesachtige projectieshow worden gevangen. Het geluid zal de beleving minstens zo indrukwekkend maken.

Meer informatie vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *