Skip to Content

Kerstcadeautjes inpakken: de leukste en meest creatieve ideeën

Kerstcadeautjes inpakken: de leukste en meest creatieve ideeën

Met Kerstmis gaat het niet om de kwantiteit van het aantal kerstcadeautjes, maar ook om hoe het ‘er uitziet’. Als de cadeautjes onder de boom liggen wil je natuurlijk wel dat het er een beetje leuk uitziet. Dus wordt er extra aandacht besteed aan het inpakken van de cadeautjes.

Uiteindelijk gaat het er niet zozeer om wat je geeft, maar dat je wat geeft. Een gebaar dat laat zien dat je aan de ander denkt en hem / haar waardeert. Maar wat zijn nu leuke (en niet al te ingewikkelde) ideeën om je kerstcadeautjes in te pakken?

Kerstcadeautjes leuk inpakken inspiratie

Kerstmis is een tijd van geven en ontvangen van cadeautjes. Maar voordat je cadeautjes kunt uitpakken, moeten ze natuurlijk eerst ingepakt worden! Het inpakken van cadeautjes is een leuke en creatieve activiteit die je samen met je kinderen kunt doen.

Kerstcadeautjes inpakken inspiratie

Door cadeaupapier in dezelfde kleuren / printjes te kiezen worden de kerstcadeautjes een geheel. Ook als het verschillende printjes / papiertjes zijn, zoals op dit voorbeeld met goud, zilver en wit.

Minimalistisch in bruin papier met een touwtje en een kerstbel.

Prachtig ingepakt met een kleine decoratiehanger met persoonlijke letter.

Deze cadeautjes zijn verpakt als een minikerstman.

Prachtig in neutrale kleuren wit, bruin en met gedroogde takjes en labels.

De beschrijving vind je hier.

Deze cadeautjes zijn allemaal kleine Rudolphjes met bruin papier, oortjes, oogjes, neus of snoetje en een rood strik om het af te maken.

De beschrijving vind je hier.

Mooi zwart is niet lelijk; deze pakketjes zijn in zwart papier ingepakt en versierd met gouden sterren, touw en natuurlijke materialen.

Nog een idee met zwart papier, maar dan in combinatie met een rode accentkleur.

Ook weer vrij basic met effen papier, touw, natuurlijke materialen en takjes.

Deze pakjes hebben een strook van cadeaupapier met een print en een mooie strik. Afgewerkt met geurige rozemarijntakjes en gedroogde sinaasappelschijfjes.

Kleine cadeautjes passen ook mooi in een papieren zakjes die je verder kan afwerken zoals met deze houten sneeuwster.

Heb je nog muziekbladen over? Dan kan je dit ook gebruiken om in te pakken. Houd de rest van de decoratie dan wel eenvoudig.

Deze takjes zien er net uit als een minikerstboom.

Deze zullen de kinderen vast wel erg lekker vinden!

Ben je grafisch heel sterk, dan kun je natuurlijk altijd kleine kunstwerkjes van de pakketjes maken.

Als je een mooi papiertje hebt gevonden met een print hoef je verder niet zo heel veel details meer toe te voegen.

Handig met een schaar? Dan knip je heel eenvoudig deze papieren ster uit om je cadeautje mee te versieren.

Met houten kraaltjes kun je ook deze leuke details toevoegen aan de verpakking.

Cadeautjes voorzien van de eerste letter van je naam; zo weet je meteen welke voor jou is (als er niet iemand anders is met dezelfde letter). Je kan het natuurlijk ook gebruiken om op volgorde uit te pakken.

Met pompoms kun je ook heel mooi je cadeautje versieren, of je nu kiest voor alleen wit of juist alle kleuren van de regenboog.

Meerdere cadeautjes maak je zo tot een geheel.

Met papieren rietjes in rood-witte kleuren maak je dit kerstcadeautje.

Nog een kerstboomcadeautje, maar dan gemaakt met lint.

Anders en toch een geheel

Voor deze cadeautjes zijn verschillende kleuren papier gebruikt. Vervolgens is de afwerking hetzelfde met een houten touwtje en een groen blaadje zodat het samen toch een geheel vormt.

Kerstboom

Op dit cadeautje is er met lint een kerstboom gecreëerd.

Foto cadeautjes

Deze cadeautjes hebben in plaats van een label een zwart wit foto van de persoon voor wie ze zijn bedoeld. Handig ook met kleine kinderen die hun eigen naam nog niet herkennen. Of leuk om foto’s van bijzondere momenten van het afgelopen jaar te gebruiken om daar nog een keer bij stil te staan. Alleen dat is al een cadeautje op zich.

Kerstdecoratie

Deze cadeautjes zijn ingepakt in eenvoudig bruin papier en vervolgens uitbundig versierd met divers kerstmaterialen zoals lintjes, koekjes, zuurstokken en dennetakken.

Zwart wit tekeningen

Deze cadeautjes zijn ingepakt in zwart cadeaupapier en vervolgens met een witte pen voorzien van een tekening of spreuk.

Rudolph

Een eenvoudige manier om toch een glimlach op iemands gezicht te toveren met deze Rudolph cadeautjes in bruin papier met twee oogjes en een rode pompon als neus.

Met tekening

Ben je een beetje creatief en kan je goed tekenen; dan kan je de cadeautjes gebruiken om te voorzien van een persoonlijke tekening voor iedereen.

Twee lagen cadeaupapier

Deze cadeautjes zijn eerst ingepakt in cadeaupapier in een effen print en vervolgens een smallere strook cadeaupapier met een printje.

Christmas cookies

Met crepepapier of tissue papier maak je deze enorme christmas cookies. Ideaal ook voor als een cadeautje een afwijkende vorm heeft.

Sneeuwpop

Deze kerst cadeautjes zijn leuk om aan kinderen te geven met een sneeuwpop gemaakt van witte kralen.

Verschillende grootte

Dit cadeautje is vrij basic ingepakt met cadeaupapier en een lintje. Door echter gebruik te maken van lint en touw in verschillende breedtes en diktes ziet het er gelijk een stuk luxer uit.

Cadeau box

Deze cadeautjes zijn ingepakt in een cadeaubox en vervolgens met verschillende kleuren touw voorzien van een strik met pompon.

Zwart wit thema

Voor deze cadeautjes zijn witte en zwarte verpakkingsmaterialen gebruikt. In plaats van labels zijn de cadeautjes voorzien van een letter zodat het toch duidelijk is voor wie ze zijn bedoeld.

Sneeuwpop cadeautjes

Deze cadeautjes zijn ingepakt in grotere dozen zodat ze opgestapeld een sneeuwpop lijken. De vraag is nu alleen; hoe groot is het cadeautje dat er in zit?

Creatief met lint

Zoals je ziet aan de cadeautjes op deze foto kan je lint op verschillende manieren gebruiken om het cadeautje in te pakken.

Cadeautjes per post

Deze cadeautjes zijn ingepakt met zegeltjes en stempeltjes zodat het net lijkt alsof de kerstman ze per post heeft verzonden vanaf de noordpool. Wist je trouwens dat je ook zelf een brief kan versturen vanaf de noordpool en met de kerst kan laten aankomen.

Pompons

Deze cadeautjes zijn versierd met pompons in verschillende kleuren en maten, maar vormen samen toch een geheel.

Kerstboom cadeautjes

Eenvoudig versierde cadeautjes met een plat takje dat er uit ziet als een kerstboom. Al dan niet versierd met een ster of kerstballen van gekleurd papier of met spuitsneeuw versierd.

Eco-friendly

En in het kader van de duurzame samenleving kan je natuurlijk ook gebruik maken van eco-friendly verpakkingsmaterialen en decoratie. Dat voorkomt weer veel weggooien na het uitpakken.

Alternatief voor papier

Deze cadeautjes zijn ingepakt met doeken in plaats van papier.

Meer inspiratie vind je hier.

Bedenk een leuk thema

Het inpakken van cadeautjes hoeft niet altijd saai te zijn. Je kunt namelijk ook een leuk thema bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld alle cadeautjes in een bepaalde kleur inpakken, of je kunt ervoor kiezen om alleen natuurlijke materialen te gebruiken. Laat je creativiteit de vrije loop en bedenk iets leuks!

Wees creatief met de materialen

Een van de meest belangrijke dingen bij het inpakken van cadeautjes zijn de materialen die je gebruikt. Er zijn tegenwoordig allerlei soorten cadeaupapier te koop, dus je kunt precies kiezen wat je mooi vindt. Ook lintjes zijn er in allerlei kleuren en materialen, dus je kunt hier ook lekker mee variëren.

Als je iets in een doos wilt inpakken, kun je natuurlijk gewoon gekleurd papier gebruiken. Maar je kunt ook leuke andere materialen gebruiken, zoals stof, karton, linnen of papier-maché. Dit geeft je cadeau een heel andere uitstraling.

Zorg voor een omlijsting

Als je iets ingepakt hebt met lint, is het leuk om mooie, speciale knoopjes te maken. Dit kan met een simpel stukje stof, of met iets meer ingewikkelde lintjes. Als je iets meer tijd en moeite wilt steken in het inpakken, kun je bijvoorbeeld een mooie strik maken.

Vergeet het kaartje niet

Als je cadeau iets kleins is, kun je het leuk inpakken in een mooi kaartje en per post versturen. Dit is niet alleen leuk voor het cadeau, maar ook voor de ontvanger. Zo weet die meteen wat erin zit en hoeveel je aan hem of haar denkt. Ook als je het niet per post verstuurd kan je een cadeau label aan het cadeautje hangen.

Inpakken van cadeautjes is niet altijd even makkelijk, maar gelukkig zijn er genoeg leuke en creatieve ideeën die je kunt toepassen. In dit artikel hebben we je wat tips gegeven voor het inpakken van de leukste en meest creatieve kerstcadeautjes. Bedenk een leuk thema, gebruik mooie verpakkingsmaterialen en maak een leuk kaartje. Zo maak je van het inpakken van cadeautjes een leuke en creatieve bezigheid!

Meer inspiratie vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *