Kerst servetten vouwen; voorbeelden en stap-voor-stap uitleg

Kerst servetten vouwen; voorbeelden en stap-voor-stap uitleg - Kerstliefde.nl

Kerst is een tijd van het jaar waarin veel mensen bij elkaar komen. Of je nu thuis bent met je familie of vrienden, of ergens buiten de deur in een restaurant, feestzaal of bar, er is altijd een reden om te vieren. En een groot deel van dat vieren is eten! Naast lekker eten en drinken kan ook een mooi gedekte tafel een onderdeel zijn van een geslaagd kerstdiner.

Eén van de dingen die je kunt doen om dat te bereiken is door je kerstservet te vouwen in een mooie of originele manier. Je kunt bijvoorbeeld een ster vouwen, of een kerstboom. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor zowel stoffen als papieren servetten, dus laten we eens kijken naar enkele van de leukste manieren om je kerstservet te vouwen!

Kerstboom

De boom is ook een simpele vouw, maar kan heel leuk uitzien en is dan ook een van de populairste manieren om een kerst servet te vouwen. Je neemt weer een vierkant servet, en legt deze neer met de openingen aan de bovenkant. Vervolgens vouw je iedere keer de bovenkant omlaag tot ongeveer twee derde van de servet, en herhaalt dat een aantal keer. Vouw dan de onderkant naar binnen toe, en je boom is klaar!

Deze kan je met een groene servet vouwen, maar ook andere kleuren staan prachtig.

Staande kerstboom

Naast de platte kerstboom kan je ook deze kerstboom maken, die je zowel neer kan leggen op het bord, of bijvoorbeeld om een glas heen vouwen om te laten staan.

Hoge ster / boom

Is het een kerstboom of toch een soort hoge ster? Je kan het er allebei in zien. Deze is eenvoudig en ziet er wel mooi uit.

Kerst ster

Deze ster ziet er natuurlijk ook prachtig uit voor op tafel. Persoonlijk vind ik hem wel wat op een diamantje lijken.

Ster met vijf punten

Deze ster heeft vijf punten, een soort van davidsster.

Ster met vier punten

Deze ster (of bloem) heeft vier punten en kan je ook mooi op een bord neerleggen.

Molentje

Een klassieke manier om je servet te vouwen is dit molentje.

Kerstmis cracker

Of wat dacht je van deze kerstcracker? Hiervoor rol je het servet op als een croissantje en trekt vervolgens de binnenste hoeken naar buiten.

Elvenhoed

Je kan met een servet zelfs de hoed vouwen van een van de elven die de kerstman helpen.

Schoen kerstelf

Of wat dacht je van deze schoen van de kerstelf?

Envelop

Heel leuk is deze envelop, daar kan je dan gelijk een kerstkaart, kerstwens of de menukaart in steken zodat het een dubbele functie krijgt.

Strikje

Voor deze manier heb je een servetring of een breed lint nodig waar je vervolgens ook een naamkaartje op kan plakken. Het strikje kan je mooi op het bord neerleggen.

Abstracte strik

Een alternatief op het klassieke strik is deze moderne strik.

Kerstman

Met een papieren hoofd en baard maak je met een rode servet deze kerstman.

Engel vouwen

Als alternatief op de kerstman kan je ook een engel vouwen van een waaiervorm.

Bestekzakje

Deze servet leg je niet op het bord neer maar ernaast, daar kan je vervolgens het bestek in steken.

Waaier

Voor de waaier vouw je het servet op als een harmonica, vervolgens steek je deze door de servetring heen die je op ongeveer eenderde laat zitten. Vervolgens waaier je aan de bovenkant de harmonica uit tot een waaier.

De bloem

Ok, misschien niet helemaal kerst, maar als je wat anders wilt dan de ‘standaard’ kerstservetten ziet deze er wel prachtig uit. Deze kan je bijvoorbeeld mooi in een kopje of glas neerzetten.

Bloem servet

Tja, hoe noem je deze vorm? Het lijkt wel een beetje op een bloem met open bloemblaadjes.

Pyramide servet

Een andere klassieker is deze pyramide vormige servet die je op je bord, of daarnaast kan neerzetten.

Deze vouwen zijn een leuke manier om je kerstservet te versieren en je tafel een feestelijke touch te geven. Probeer ze eens uit, en laat je creativiteit de vrije loop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *