Bladerdeeg hapjes zijn vaak een groot succes op feestjes; ze zijn niet alleen lekker maar ook makkelijk te maken en goed betaalbaar. Ideaal in de december periode als de rest al duur genoeg is.
Met een pakje of rol bladerdeeg kan je vaak ook meerdere hapjes maken in diverse varianten zodat er voor iedereen wat tussen zit naar smaak. Hieronder vind je een aantal ideeën voor kersthapjes voor het kerstdiner.
Bladerdeeg kerstbomen
Deze kerstboom maak je van strookjes bladerdeeg met parmaham en olijven.
Lees ook: Recept hartigebladerdeeg kerstbomen
Nutella bladerdeeg kerstboom
Een variant op de pizza blanca is deze nutella bladerdeeg kerstboom bestrooid met poedersuiker. Naast nutella zijn er ook andere hartige varianten mogelijk zoals roomkaas / pesto.
Lees ook: Recept Nutella bladerdeeg kerstboom
Knakworstjes in bladerdeeg kerstkrans
Niet alleen lekker voor kinderen zijn deze knakworstjes in bladerdeeg. Lekker ook in een saus of salsa om te dippen.
Lees ook: Recept knakworstjes in bladerdeeg kerstkrans
Beef Wellington
Nu is de standaard beef wellington zoals dit recept vaak voor meer personen, maar je kan ook heel eenvoudig kleinere varianten maken in snacksize als borrelhapjes. Onder het recept vind je variaties hierop.
Lees ook: Beef Wellington hapjes
Bladerdeeg kerstboompjes met kaneelsuiker
Deze kerstbomen zijn met een koekjessteker uitgestoken uit bladerdeeg en vervolgens bestrooid met een kaneelsuiker mengsel. Door het bakken worden het lekkere luchtige bladerdeegkoekjes.
Tsjechische Kolache
Dit gebak is gemaakt van bladerdeeg en gevuld met een vulling van roomkaas, en kers en appelvlaai vulling. Dit kan je in een gebakje met elkaar combineren of er aparte bladerdeegjes van maken.
Bladerdeeg sterren
Deze bladerdeegsterren met maanzaad en sesamzaad zijn voorzien van een tussenlaagje met jam. Bij de sterren wordt de traditionele Borsjtsj geserveerd, een Oekraïnse bietensoep.
Bladerdeegkoekjes
Een variant hierop zijn deze zoete bladerdeegkoekjes.
Bladerdeeg rolletjes
Deze bladerdeeg rollen zijn belegd met verschillende ingrediënten, vervolgens opgerold en in plakjes gesneden. Zo lijken het net platte koekjes. Een soort variant dus op gevulde wraps die je zowel zoet als hartig kan beleggen.
Cranberry bladerdeeg hapjes
Gebakjes van bladerdeeg met briekaas, cranberryjam en thijm. Ook geschikt als voorgerecht.
Kaneelbroodjes
Gevlochten broodjes van bladerdeeg met kaneel en basterdsuiker.
Tarte tartin
Een variant op tarte tartin (omgekeerde appeltaart) zijn deze bladerdeeggebakjes met schijfjes appel in bladerdeeg en met poedersuiker bestrooid.
Zoete bladerdeeg broodjes
Van croissantdeeg maak je deze zoete broodjes bestrooid met poedersuiker. Eventueel kan je nog wat banketbakkersroom of jam als vulling voor de broodjes gebruiken.