Skip to Content

Belevenis cadeau tips; leuk om te geven en te krijgen

Belevenis cadeau tips; leuk om te geven en te krijgen

Op zoek naar een cadeau, maar wil je eens iets anders dan anders geven? Kies eens voor een Belevenis Cadeau! Een cadeau waarbij de ontvanger iets kan gaan doen en daarmee geef je hem of haar een mooie ervaring of een paar heerlijke dagen. Beleveniscadeaus zijn er op veel vlakken, dus je kunt vast iets vinden wat de jarige (bijvoorbeeld) fijn zou vinden.

Weet je bijvoorbeeld wat hij of zij graag nog eens zou willen doen? Dan is het al helemaal leuk om juist dát te geven! We geven je hier een aantal voorbeelden, zowel van bestaande bonnen die je kunt kopen als belevenissen die je zelf kunt organiseren.

Waarom kiezen voor een beleveniscadeau

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom juist een beleveniscadeau erg leuk is om te geven. Aan de ene kant is het fijn om te geven aan mensen die alles al hebben. Want een ervaring rijker is altijd leuk. Nog een fles wijn extra is minder spectaculair…

Je kunt mensen een ervaring laten hebben die ze anders nooit zouden ondernemen. Je kunt iemands dromen waarmaken. Maar ook kun je mensen die het juist niet breed hebben, helpen om toch iets leuks met de kids te kunnen doen. Kortom: een beleveniscadeaukaart is eigenlijk altijd leuk om te geven.

Cadeautje voor de kids

Natuurlijk hoef je helemaal niet een standaard cadeaubon te kopen. Je kunt ook zelf een heel leuke activiteit verzinnen en daar een mooie bon bij maken waarmee je je kind verrast. Heel kleine kinderen zullen het misschien nog niet snappen wat zo’n bon nou inhoudt en zullen meer verrast zijn met speelgoed of iets anders moois in het pakje.

Zijn ze wat ouder (afhankelijk van je kind maar vanaf een jaar of zeven lijkt me dat het wel zou moeten kunnen) dan kun je ze er zeker mee verrassen. Uiteraard geef je dan wel een activiteit die bijzonder is. Ga je iedere maand al naar de dierentuin, dan is een dagje dierentuin uiteraard geen cadeau meer…

Bijzondere sporten

Misschien heeft je kind ooit weleens laten vallen dat hij ook weleens wil skiën, windsurfen of bijvoorbeeld op stap met de mountainbike. Dit soort sporten kun je prima boeken. Mountainbikes zijn gewoon te huur, samen met helmen. Met elkaar een route rijden is dan heel leuk. Zoek een mooie route en kijk dan waar een verhuur zit, want vaak zijn die daar ook wel ergens te vinden.

Skiën of snowboarden kun je het hele jaar door doen in de grote sneeuwhallen. Boek er een proefles en je kind zal het heerlijk vinden. Nog leuker als jullie met het hele gezin zo’n proefles doen! Surfverenigingen hebben hun eigen manieren. Er zijn er die ook proeflessen geven of open dagen houden. Even goed rondkijken bij de sport die je zoekt welke mogelijkheden er zijn.

Bijzonder museum

Is je kind gek van dino’s? Wil hij graag militair worden of is hij bijvoorbeeld gek op de natuur? Zoek eens naar een museum die precies gaat over zijn passie! Als je daar nog nooit geweest ben, dan is het zeker weten een hartstikke leuk cadeau!

Leuke workshops

Workshops kun je overal boeken en met de meest uiteenlopende activiteiten. Ook dat is leuk om te geven.

Theaterbezoek

Een bezoek aan het theater kan heel indrukwekkend zijn en zeker een grote belevenis! Zorg uiteraard dat het een voorstelling is die het kind zal aanspreken. Er zijn voor de kleintjes speciale voorstellingen. Maar voor een ouder kind kan bijvoorbeeld een bepaalde musical ook het einde zijn.

Solo aandacht uitje

Als kind alleen met 1 van je ouders weg mogen. Even alle aandacht helemaal voor jou. En dan natuurlijk ergens heen gaan wat voor jou bijzonder is. Een mooie stad kan bij oudere kinderen op het lijstje staan om eens heen te willen.

Maar kleintjes maak je vast blijer met een uitje naar de dierentuin, het strand of een andere plek om lekker te spelen en daarna samen met papa of mama nog ergens in een hotel slapen… Want een nachtje (of twee) aan dit uitje plakken maakt het uiteraard nog veel specialer.

Bestaande bonnen voor volwassenen/het gezin

En dan nog even een aantal voorbeelden van leuke belevenisbonnen voor volwassenen of het hele gezin.

Surprise-trip

Iemand op vakantie sturen of een weekendje weg. Waar je heen gaat, weet je niet. Je weet enkel en alleen de periode dat je weggaat en hoelang. Hier zijn varianten in, maar de trip die wij zagen is er 1 naar een stad in Europa, waarbij je in ieder geval weet dat je een goed onderkomen hebt en alles tot in de puntjes geregeld is.

Meer info vind je hier.

In een Ferrari rijden

Iets heel anders, maar een droom van menig man (en er zijn vast ook vrouwen die het willen): mogen rondrijden in een Ferrari. Deze cadeaubon geeft je recht op 20 minuten zelf mogen rijden in deze mooie auto. Het kan op diverse plekken door het hele land, dus is het voor iedereen prima te doen. Uiteraard moet de ontvanger wel een rijbewijs voor de auto hebben… Prachtig cadeau voor vaderdag!

Meer info vind je hier.

Dagje uit cadeaukaart

Om met hele gezin te kunnen genieten van een beleveniscadeau is het schenken van een dagje-uitcadeaukaart uiteraard dé oplossing. Met het hele gezin naar een dierentuin of pretpark loopt tegenwoordig behoorlijk in de papieren.

Met een cadeaukaart maak je het een stuk leuker! Je kunt met deze kaart bij maar liefst 40 aanbieders terecht. Grote musea, attractieparken, dierentuinen: stuk voor stuk leuke uitjes om met je gezin te ondernemen.

Meer info vind je hier.

Bouwvakker voor een dag

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of er is wel een bon voor te vinden. Wat dacht je van deze: een dag bouwvakker zijn! Een begeleider leert je van alles over het beroep en je kunt zo dus helemaal meemaken of dit iets voor je is. Of om gewoon eens in de schoenen te kunnen staan van…

En ja, je mag ook zelf aan de slag! Leuk voor je zoon die bouwvakker wil worden, maar nog twijfelt. Of voor een kantoorman die weleens wil weten hoe het is om fysiek aan de slag te gaan…

Meer info vind je hier.

Diner Cadeau

De Dinerbon is gewoon ‘lekker’ om te krijgen. Bij meer dan 3000 restaurants kun je hem verzilveren, dus voor iedereen is er wel een restaurant te vinden die in de buurt is én precies biedt wat jij eten wilt. De Dinerbon is heel bekend en kun je bij veel winkels kopen. Maar is ook simpel online te bestellen.

Meer info vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *