Skip to Content

Elfde Amsterdam Light Festival nodigt je uit naar wereld van verbeelding

Elfde Amsterdam Light Festival nodigt je uit naar wereld van verbeelding

Van 1 december 2022 t/m 22 januari 2023 vindt voor de elfde keer het Amsterdam Light Festival plaats. Het populaire winterse evenement, één van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals ter wereld, verbindt en verrijkt bewoners en bezoekers met lichtkunst tegen de achtergrond van fotogeniek Amsterdam.

Imagine Beyond

Thema van de elfde editie met twintig inspirerende kunstwerken is Imagine Beyond. In de elfde editie neemt Amsterdam Light Festival bezoekers aan de hand van het thema Imagine Beyond mee in de wereld van de verbeelding.

De wereld is in beweging, niets lijkt meer vanzelfsprekend. Verbeelding maakt het mogelijk het hier en nu te ontstijgen, onbegrensd de dag van morgen voor te stellen en vooruit te dromen. Laat je meevoeren naar plekken voorbij het bekende.

Staar door de portals en laat je fantasie de vrije loop. Wat zie je? Praten we met lampen? Hebben we alleen nog virtuele bruggen? Stroomt het water omhoog. Ga mee op reis naar de wereld van de verbeelding langs twintig speciaal geselecteerde werken van nationale en internationale kunstenaars.

Educatie

Amsterdam Light Festival met een rondvaartboot vanaf het water - Reis-liefde.nl

Jong en opkomend talent werkt met speciale educatieprogramma’s voor het achtste jaar op rij mee aan nieuwe lichtkunstprojecten voor het festival. Studenten van de Breitner Academie maken onder begeleiding van de curator en technici van het festival een nieuw lichtkunstwerk. Daarnaast werken zo’n duizend Amsterdamse basisschoolleerlingen samen met Studio Toer aan het kunstwerk Bridges of a 1000 Dreams.

Tickets

Amsterdam Light Festival met een rondvaartboot vanaf het water - Reis-liefde.nl

De lichtkunstwerken kunnen varend en wandelend worden beleefd. Tickets voor de vaar- en wandelbelevingen zijn vanaf 1 oktober a.s. te bestellen via de website van het festival. Met een audiotour op de boot, een digitale routekaart en diverse communicatiemiddelen neemt het festival bezoekers mee in het thema Imagine Beyond en het verhaal van de kracht van verbeelding.

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival met een rondvaartboot vanaf het water - Reis-liefde.nl

“Wij zijn van mening dat je kunst breed toegankelijk moet maken en het zo dichtbij mogelijk naar mensen toe moet brengen, omdat we geloven dat interventies in de vertrouwde omgeving zorgen voor nieuwe energie en inzichten. Door lichtkunst in de stedelijke openbare ruimte te presenteren kunnen we impact maken bij een brede doelgroep: in de stad en in de digitale wereld. Zo kunnen we een positieve bijdrage leveren aan eigentijdse uitdagingen van bewoners en bezoekers van de stad.”

Lees ook: Amsterdam Light Festival 2021

Meer informatie vind je hier

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *