Skip to Content

Activiteiten voor de Kerstvakantie Thuis: Tips en Ideeën

Activiteiten voor de Kerstvakantie Thuis: Tips en Ideeën

De Kerstvakantie is een tijd van gezelligheid, familie en ontspanning. Maar soms kan het moeilijk zijn om te bedenken wat je allemaal thuis kunt doen, vooral als het buiten koud en donker is. Daarom hebben we hieronder een lijst samengesteld met activiteiten die je thuis kunt doen tijdens de Kerstvakantie.

Kerstbakken

Een van de beste activiteiten tijdens de Kerstvakantie is bakken! Maak samen met je familie kerstkoekjes of een heerlijke kersttaart. Vergeet niet om de keuken te versieren en kerstmuziek op te zetten om de sfeer compleet te maken.

Kerstfilms kijken

Er zijn talloze kerstfilms beschikbaar om te kijken tijdens de vakantieperiode. Van klassiekers zoals “Home Alone” tot nieuwe releases zoals “Last Christmas”. Kies een paar films uit die je leuk vindt, zet wat snacks klaar en geniet van een avondje thuis.

Gezelschapsspellen spelen

Er is geen betere manier om quality time met elkaar door te brengen dan met gezelschapsspellen. Kies je favoriete bordspel uit en speel het samen met je familie of vrienden. Als je een grote groep hebt, speel dan spellen zoals “30 seconds” of “Pictionary”.

Knutselen

Knutselen is een leuke manier om je creativiteit te uiten en tegelijkertijd in de kerststemming te komen. Maak samen kerstversieringen, kerstkaarten of maak je eigen kerstcadeaus. Er zijn talloze doe-het-zelf ideeën online te vinden.

Kerstboom versieren

Het versieren van de kerstboom is een traditie die veel families elk jaar doen. Maak er dit jaar een gezellige activiteit van door samen kerstliedjes te zingen en warme chocolademelk te drinken terwijl je de boom versiert.

Schaatsen in de achtertuin

Schaatsen is een klassieke winteractiviteit die leuk is voor het hele gezin. In plaats van een schaatsbaan op te zoeken, kan je ook proberen een schaatsbaan op te zetten in je eigen achtertuin!

Kerstverhalen voorlezen

Lees tijdens de Kerstvakantie gezellig kerstverhalen voor. Dit kan bijvoorbeeld voor het slapengaan of tijdens het ontbijt. Je kunt ook overwegen om samen kerstverhalen te schrijven en deze voor te lezen aan elkaar.

Lees ook: Kerstverhalen voor kinderen

Koken en bakken

Naast het bakken van kerstkoekjes, kun je ook samen koken en experimenteren met nieuwe kerstrecepten. Kies een recept uit dat je allemaal lekker vindt en ga aan de slag. Vergeet niet om foto’s te maken van je creaties en deze te delen op sociale media.

Lees ook: Kerstkoekjes maken

Sneeuwpop maken

Als er sneeuw ligt, is er niets leukers dan het maken van een sneeuwpop. Kleed je warm aan en ga naar buiten om samen een sneeuwpop te maken. Je kunt ook andere sneeuwfiguren maken, zoals een sneeuwfort of sneeuwballengevecht houden.

Kerstspelletjes spelen

Naast gezelschapsspellen zijn er ook veel speciale kerstspelletjes die je kunt spelen tijdens de vakantieperiode. Denk aan een kersteditie van “Wie is het?”, “Memory” of “Jenga”. Deze spellen zijn niet alleen leuk om te spelen, maar ook om cadeau te geven aan vrienden en familie.

Een kerstdiner organiseren

Organiseer samen met je familie of vrienden een kerstdiner. Verdeel de taken en bereid samen een heerlijk kerstmenu. Maak de tafel extra feestelijk met kerstversieringen en kaarsen.

Kerstcadeaus maken

Zelfgemaakte cadeaus zijn persoonlijk en kunnen extra speciaal zijn tijdens de Kerstperiode. Maak bijvoorbeeld een fotoboek of een gepersonaliseerd cadeau voor je geliefden. Het maken van de cadeaus kan een leuke activiteit zijn om samen te doen.

Kerstkaarten schrijven

Stuur kerstkaarten naar vrienden en familie om hen een fijne kerst te wensen. Maak het extra persoonlijk door zelf kerstkaarten te maken en er een persoonlijke boodschap op te schrijven.

Er zijn talloze activiteiten die je thuis kunt doen tijdens de Kerstvakantie. Of je nu van bakken houdt, gezelschapsspellen speelt of knutselt, er is voor iedereen wel iets te doen. Vergeet niet om de kerstsfeer compleet te maken met kerstmuziek, kerstverlichting en warme chocolademelk. Fijne feestdagen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *